Bizi Takip Etmeyi Unutmayın!

Espor Haberleri

IEM Cologne 2022 Şampiyonu FaZe Clan !

Tarih:

on

IEM Cologne 2022 dün gerçekleştirdiği inanılmaz final ile kapanışını yaptı. Anlık olarak 1.25 million peak izleyici sayısı ulaşırken bu Major turnuvalar harici en fazla izlenen CSGO turnuvası olmuş oldu.

FaZe 3-2 NAVI

Olağanüstü bir finale sahne olan karşılaşmada FaZe Inferno ve Ancient haritaları tercih ederken NAVI ise Overpass ve Mirage tercihlerinde bulundu. Kafa kafaya başlayan mücadelede ilk harita olan Inferno‘yu Faze CT tarafında etkili oyunuyla 16-13 kazanmayı başardı. İkinci harita olan Overpass‘de ise baştan sona yakın bir skor vardı maçın son bölümünü daha iyi oynayan NAVI bu kez kendi haritasında 16-13 galip ayrıldı ve seriyi 1-1‘e taşıdı. Ancient haritasına fırtına gibi başlayan NAVI ilk yarıyı 12-3 önde kapatmayı başarmış olsa da ikinci yarıda FaZe geri dönmeyi başararak karşılaşmayı uzatmalara götürdü. Uzatmalarda NAVI b1t‘in kazanmış olduğu son 1v2 clutch ile rakibinin haritasından 19-16 galip ayrıldı ve seride 2-1 öne geçmeyi başardı. Dördüncü harita geçilirken NAVI rakibinin haritasını da kazanmış olması dolayısıyla seriyi kapatmak için kendi haritası Mirage‘de favori konumdaydı. Beklenenin aksine haritayı çok daha iyi oynayan taraf FaZe Clan olurken NAVI tarafında perfecto sadece 4 kill ile haritayı bitirebildi. FaZe ise haritadan 16-9 galip ayrıldı ve seriyi 2-2‘ye getirmeyi başarıp her şeyi son haritaya taşıdı. Karar haritası olan Nuke‘de NAVI 5-0‘lık bir seri ile karşılaşmaya girdi devrenin sonlarına doğru oyuna ortak olan FaZe ise yarı bitmeden NAVI’yi yakaldı ve ilk yarı 8-7‘lik NAVI üstünlüğü ile geçildi. İkinci yarı FaZe‘in 6-1‘lik serisi ile başlarken skor 13-9 FaZe Clan üstünlüğündeydi üst üste kazanılan clutchlar şampiyonluğu FaZe yaklaştırırken NAVI bu seriye bir dur diyerek geri dönmeyi başardı. Karşılaşmanın son anları çok büyük bir heyecan ve çekişmeye sahne olurken NAVI son bölüme 14-13 önde girdi, bu bölümde özellikle twistzz‘in inanılmaz performansı son round öncesi FaZe‘in 15-14 öne geçen taraf olmasında başrol oynadı. Turnuvanın son maçının son haritasının son raunduna gelinirken ortada oynanmış çift taraflı harikulade bir maç vardı ve günün sonunda haritayı 16-14 seriyi 3-2 kazanarak şampiyonluğa ulaşan takım FaZe Clan olmuş oldu. Turnuvanın MVP ise finali kaybetmiş olmasına rağmen s1mple oldu.

Turnuva MVP’si Aleksandr “s1mple” Kostyliev

Espor Haberleri

PUBG Mobile Global Championship 2023 Finalleri Başlıyor

Tarih:

on

Dünyanın en büyük mobil espor organizasyonlarından biri olan PUBG MOBILE Dünya Şampiyonası Finalleri (PMGC) 2023, 8-9-10 Aralık tarihlerinde Ülker Sports Arena‘da başlıyor. Kasım ayında grup aşamaları tamamlanan turnuvanın, Büyük finaline Türkiye ev sahipliği yapacak ve $3,000,000 ödül havuzuna sahip senenin en büyük PUBG Mobile Turnuvası düzenlenecek. Turnuva, konserlere, dünyaca ünlü influencerlara ve en önemlisi büyük bir rekabete ev sahipliği yapacak.

Son Şampiyon Bir Türk Takımı

Geçtiğimiz yıl düzenlenen PMGC 2022‘de şampiyonluğa ulaşan S2G Esports, $521,000 ödülünün sahibi oldu. Bu yıl finallerde ülkemizi tek temsil edecek olan S2G Esports, geçen yıl elde ettiği başarıyı tekrarlayabilecek mi, merakla bekleniyor.

Takımlar ve Turnuva Tablosu

8-9-10 Aralık tarihlerinde Ülker Sports Arena‘da oynanacak müsabakalar günlük 6 toplamda 18 round olarak gerçekleştirilecek.

 

Okumaya Devam ET

Espor Haberleri

Game Changers 2023 Championship Şampiyon Shopify Rebellion

Tarih:

on

2023 senesinin en büyük kadınlar turnuvasında sadece 1 harita kaybederek finale ulaşan Shopify Rebellion, turnuvaya damgasını vuran Team Liquid Brazil‘e karşı mücadeleyi 3-2 kazanarak Game Changers 2023 Championship Şampiyonu oldu.

Turnuvaya Team Liquid  Damga Vurdu

Turnuvanın ilk gününde G2 Gozen ekibine kaybederek Lower Bracket’a düşen Team Liquid, rakiplerini tek tek yenerek finalin yolunu tuttu. São Paulo‘da taraftarının da gücüyle sırasıyla Evil Geniuses GC, BBL Queens, Team SMG GC ve G2 Gozen gibi rakipleri yenerek finale çıkmayı başardılar. Finalde ise harika bir 5 maçlık seri izleten takım, karşılaşmayı 3-2 kaybederek turnuvayı 2. sırada tamamlarken taraftarlardan büyük takdir topladı.

Shopify Rebellion 3-2 Team Liquid Brazil

Turnuvanın ilk haritası olan Haven, Shopify Rebellion‘ın seçimi olurken, karşılaşma 12-12 beraberlikten sonra uzatmaya gitti. Haritada inanılmaz bir performans sergileyen Ava “florescent” Eugene, karşılaşmayı ace ile kapatıp 35/16/4‘lük bir KDA elde ederek durumu haritayı 14-12 seriyi ise 1-0 yaptı.

İkinci harita, Team Liquid‘in seçimi olan Lotus‘ta oynandı. Bu haritaya çok iyi bir başlangıç yapan Shopify Rebellion, 10-4‘lük bir skor avantajı elde etti ve seriyi 2-0 yapacak gibi görünüyordu. Ancak Team Liquid, zorlu bir mücadeleyle haritaya ve seriye tutunarak, ikinci yarıda sadece bir kez kaybederek 13-11 galip ayrıldı ve seriyi 1-1‘e getirdi.

Üçüncü haritayı Shopify Rebellion‘ın seçimi olan Breeze‘de oynandı. Bu kez maçın başından sonuna kadar avantajlarını koruyan ve haritayı domine eden Shopify Rebellion, hata yapmadı haritayı 13-5 kazanarak seriyi 2-1 yaptı.

Dördüncü harita olan Sunset‘i seçen Team Liquid, önceki üç haritaya nazaran daha iyi bir başlangıç yaptı. Yarıyı 10-2 önde geçerek haritayı 13-7 kazandı ve seriyi 2-2‘ye getirdi.

Son ve karar haritası Ascent‘te oldukça çekişmeli geçen yarı, 6-6 sonuçlandı. Ancak ikinci yarıda rakibinden üstün ve baskılı bir oyun sergileyen Shopify Rebellion, hiç round kaybetmeden haritayı 13-6 ve seriyi de 3-2 kazanarak Game Changers 2023 Championship Şampiyonu oldu.

Turnuva MVP‘si Ava “florescent” Eugene Oldu.

Okumaya Devam ET

Espor Haberleri

Game Changers 2023 Championship: São Paulo Finale Doğru

Tarih:

on

Turnuvada 3 gün geride kalırken, Evil Geniuses GC ve Chao Hui EDG takımları, turnuvaya veda eden ilk takımlar oldular. Turnuvanın en büyük favorisi Shopify Rebellion, önce Chao Hui EDG‘yi, sonrasında ise BBL Queens takımını yenerek Upper Finaline çok rahat bir şekilde çıkmayı başardı. Bu kez rakipleri G2 Gozen olacak.

Finalistler Belli Oluyor

G2 Gozen, 1-0 geriye düştüğü seride Team SMG GC takımını 2-1 (8-13, 14-12, 13-4) yenerek kazananlar finaline adını yazdırmayı başaran ilk ekip oldu. Shopify Rebellion ise temsilcimiz BBL Queens karşısında dengeli geçmesi beklenen karşılaşmayı 13-3 ve 13-4’lük skorlarla 2-0 kazandı ve bir diğer kazananlar finalisti oldu.

KRÜ BLAZE ve Team Liquid ise kaybedenler kısmında rakiplerine karşı üstün gelerek turnuvaya tutunmayı başaran takımlar olurken, bu maçların kaybedenleri Evil Geniuses GC ve Chao Hui EDG, turnuvaya veda eden ilk takımlar oldular.

Turnuva Tablosu ve Günün Maçları

BBL Queens vs Team Liquid Brazil (TSİ 23:00)
G2 Gozen vs Shopify Rebellion (TSİ 02:00)

Okumaya Devam ET

Popüler olan başlıklar